Weingut Leo Hillinger, Blaufränkisch Biologisch
Producent
Leo Hillinger
Website
Herkomst
Jois, Neusiedl am See,
Burgenland, Oostenrijk
Classificatie
Qualitätswein trocken
Biologisch
Ja
Bodem
Leisteen, kalk en zandsteen.
Druivenras
Blaufränkisch
Vinificatie
Traditioneel, koele vergisting en lagering in rvs-tanks.
Serveertemperatuur
16 °C
Smaakomschrijving
Donker robijnrood met violet reflex, aroma van zwarte bessen en kruidige ondertoon. In de smaak fijn nervig door zachte tannines, toch krachtige en harmonische afdronk.
Kenmerken
Categorie: Robuuste, geprononceerde, krachtige rode wijn. De perfecte vrucht in de fles!
Wijn-spijs suggestie
Boerenkip uit de oven, met olijven tapenade, groente lasagne en half harde kazen.
Informatie producent
Leo Hillinger nam al tijdens zijn modellencarrière het bedrijf van zijn vader over. Hij had zijn opleiding oenologie al afgerond en stages gevolgd bij Europese en Californische wijnproducenten. Hij begon met 12 hectare aan wijngaarden en heeft dat inmiddels uitgebreid tot ruim100 hectare in de beste delen van Burgenland. Na een grondige verbouwing opende hij in 2004 zijn vernieuwde bedrijf. Het moest volgens Leo een gebouw zijn waar je wijn kunt proeven tussen de vaten met uitzicht op de wijngaarden. Het werd het eerste wijnbedrijf met een moderne uitstraling in Burgenland, waarmee hij weer eens voor de muziek uit liep. Zijn filosofie is werken zonder compromissen en de druif laten spreken. Hij zegt: "wanneer je de druif respecteert en liefhebt, dan moet je haar ook alle beschikbare technische middelen ter beschikking stellen voor het meest optimale resultaat". De wijnen hebben een fantastisch, modern en marketing doordachte uitstraling waarmee hij de wereld verovert. Leeuw Hillinger speelt altijd in op nieuwe trends. Hij is niet bang om de traditionele weg te verlaten en creatief na te denken over de toekomstige marktbehoeften. Zo opende hij in Jois (zijn thuisbasis) maar ook in Parndorf, Wenen (twee), Salzburg, Kitzbühel en Linz een plek waar men naast het genieten en kopen van de wijnen van Hillinger zich ook aan 'Hillinger merchandising' te buiten kan gaan. Anno 2020 heeft hij naast de wijngaarden, diverse andere projecten lopen. Voorbeelden hiervan zijn een 'gezondheidsdrank' en 'begin van een biologische boerderij'.
Algemeen
Burgenland is dé regio in Oostenrijk voor robuuste, krachtige gelukkig wel vaak verfijnde rode wijnen. Het ligt rondom de Neusiedler See. Het meer is samen met het Balatonmeer het enige steppemeer van enige omvang in Europa, de oppervlakte is 315 meter, en meet een lengte van 36 en een breedte van 12 meter. De ligging op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije is vrij strategisch. Ondanks de geringe diepte van slechts 1.00 meter slagen er toch ieder jaar enkele, vaak
Winery de Holthoeve geeft u de gelegenheid om wijnen te proeven en aan te kopen. Dit mag u bij ons komen doen, maar wij komen ook graag bij u thuis. Daarnaast is er de mogelijkheid, via de webshop mooie wijnen te vinden. Mocht u het ingewikkeld vinden of vragen hebben zijn wij u graag van dienst bij het adviseren in uw keuze. Zoekt u een verrassend cadeau voor iemand? Denk dan eens aan een cadeaubon of wijn abonnement.
Het behouden van kleinschaligheid en het leveren van optimale service naar onze klanten is bij ons van belang.
Klantgerichtheid, gemoedelijkheid en integriteit zijn voor ons belangrijke kernwaarden die wij mee nemen in onze bedrijfsvoering.
Winery de Holthoeve is een wijnbedrijf waar een droom en de passie voor wijnen is samengekomen. Het ontstaan van Winery de Holthoeve heeft zijn oorsprong in 2018 en is daarmee een jong bedrijf. Na menig filosoferend gesprek onder het genot van een goed glas wijn, werd de sprong in het diepe gewaagd.
Met trots kunnen wij u een mooi assortiment wijnen presenteren. Die met veel zorgvuldigheid is samengesteld. Het assortiment zal gedurende het jaar aangevuld worden en mogelijk wisselen, omdat wij onze klanten de kwaliteit van een goede oogst niet willen ontnemen. Onze wijnen zijn afkomstig uit diverse landen. Wij hopen u hiermee de veelzijdigheid van zowel de oude als nieuwe wijnwereld te kunnen presenteren.